Dette indlæg er sponsoreret og betalt for af den virksomhed eller de virksomheder, der linkes til i indholdet.

På manges ønskeseddel, er ønske nummer et, en ny smartphone. Hvis du vil købe en smartphones i gave, er der et par ting som man skal være opmærksom på, især hvis der købes med abonnement. I dette indlæg giver vi et par råd og tips til dig, som ønsker at give en mobiltelefon i gave.

Hvis der købes en telefon med eller uden abonnement, er det vigtigt at man klar over om simkortet kan passe i. Det så ærgerligt at sidde til en fødselsdag eller andet arrangement og har fået gaven man drømmer om, og ikke kunne bruge den. Den nye iPhone 7 bruger f.eks. et nano simkort, så hvis man vil kunne benytte telefonen med det samme, skal man have bestilt et nyt simkort, som passer til den pågældende telefon. 

Med eller uden abonnement?

Der kan være langt større konsekvenser ved at købe en telefon med abonnement, hvis du ønsker at give den i gave. For det første kan du ikke oprette abonnementerne i andre navne end dit eget. Hvis du så tegner abonnementet i dit eget navn, skal du være opmærksom på at det først kan flyttes efter de 6 måneders bindingsperiode er gået. Hvis du f.eks vælger at forlænge et eksisterende abonnement, bliver brugeren påmindet om at det er købt ny telefon på abonnementet via sms. Det kan ofte spolere hele overraskelsesmomentet og modtageren vil vide det inden gaven gives. Men det er ofte stor rabat ved at købe en telefon med et abonnement, og derfor er der mange som vælger denne løsning. Hvis du f.eks tegner et CBB mobilabonnnement på en Huawei P8 Lite, vil du kunne spare op imod 50%.

Hvis du vil købe uden abonnement, findes de bedste priser på prissammenligningstjenester som f.eks pricerunner telepristjek eller kelkoo. Her har du mulighed for at sammenligne med og uden abonnement og se hvad besparelsen evt. vil være. Følg de råd her i guiden, hvis du vil glæde en som ønsker sig en mobiltelefon.