Dette indlæg er sponsoreret og betalt for af den virksomhed eller de virksomheder, der linkes til i indholdet.

Hvis du som familie bor sammen og hvis i har fælles økonomi, kan man sommetider blive enige om at give hinanden en fælles gave. Det kan være en større ting, som I i længere tid har gået og ønsket jer. Selvfølgelig skal der være plads til de små gaver i hverdagen, det glæder modparten uanset om det er en mand eller kvinde der får det. Om det er god flaske vin, en buket blomster, et lækkert sæt undertøj eller noget helt fjerde kan gøre meget i hverdagen. Større ting som fjernsyn, hårde hvidevare, og andre lidt dyrere ting, kan være en anelse overflødige, da man alligevel deler de udgifter der måtte være. Der kan derfor ret fornuftigt at give ting til hinanden fælles og eventuelt ting til hjemmet, frem for at købe en masse gaver til hinanden, der i bund og grund, bare er ting som skifter hænder.

Ting man kan have glæde af sammen, kan ofte skabe glæde i meget længere tid, end en parfume eller et par sko. Det kan være, at stuen i længere tid har trængt til at få skiftet lamelgardinerne ud, men at man ikke lige synes der har været penge til det. Så spar julegaverne og vælg i stedet at de gaver i giver, er noget i giver til hinanden som i sammen kan have glæde af, i stedet for at bruge tusinder af kroner på materielle ting. På den måde kan i også nemmere forsvare at handle lidt dyrere og mere luksuriøse ting. Hvis det f.eks. er gardiner som i giver hinanden, kan i f.eks opgradere og på den måde få motoriseret gardiner i stedet for.

Husk stadig at overrask hinanden

Det skal da også siges, at denne slags “fornuftsbeslutninger” altid er lettere at snakke om end at rent faktisk udføre det. Der er stor glæde forbundet med at give og modtage gaver, og denne glæde forsvinder, da man lader fornuften tale.  Sommetider kan det være en god idé at planlægge og give en fælles gave, men overraskelsesmomentet forsvinder helt, så derfor er det vigtigt, at det høre sjældenhederne til.