Dette indlæg er sponsoreret og betalt for af den virksomhed eller de virksomheder, der linkes til i indholdet.

Fylder jeres søn eller datter snart 17-år, og leder du efter den helt perfekte gave? Så ved I, hvor udfordrende det kan være at finde den helt rigtige. Der er dog én gave, som med garanti bliver modtaget med løftede arme og et stort smil: et kørekort.

Kørekort som 17-årig

Indtil for nylig skulle man være fyldt 18 år for at kunne gå op til en køreprøve, men den 1. januar 2017 blev der indført en forsøgsordning. Nu kan man som 17-årig tage kørekort og herefter køre bil med en erfaren ledsager, indtil man fylder 18 år. Baggrunden for denne forsøgsordning er, at international erfaring viser, at 17-årige, som har kørt bil med ledsager, bliver mere sikre i trafikken og bedre klædt på til at køre bil alene som 18-årig. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at både den 17-årige og ledsageren skal opfylde en række krav for at køre sammen på lovlig vis.

En hjælpende hånd

Et kørekort er ofte en lidt dyr affære, og det kan være svært for en 17-årig at have økonomi til at tage det. Derfor er det en god ide at give dem en hjælpende hånd og støtte op om kørekortprojektet – der er nemlig flere fordele ved det. For det første kan I som forældre hjælpe jeres barn til at blive en sikker og kompetent billist, som får god kørselserfaring i en tidlig alder. De fælles køreture giver desuden rig mulighed for hyggeligt samvær. Forældre til teenagere ved, at der ikke er mange timer til overs til familien, når skole, venner, kæreste og andre interesser skal passes.

Kørekort i København

Hvis jeres barn skal tage kørekort i København, er køreskolen Tip Top Trafik et oplagt valg. Her møder han eller hun kompetente kørelærere, og teoriprogrammet er meget fleksibelt, så det kan passe ind i en travl hverdag.